Laat uw dak isoleren

Denkt u erover om uw dak te laten isoleren door de specialisten van Maatwerk Isolatie? Dan zult u ongetwijfeld profiteren van een flink aantal voordelen. In dit blog hebben we de 5 grootste voordelen van dakisolatie voor u op een rij gezet.

1. Dakisolatie verhoogt het wooncomfort

Wanneer u dakisolatie geplaatst heeft, gaat de temperatuur op zolder voelbaar omhoog. U zult er geen last meer hebben van muren die kou afstralen, of van een kil dak. Bovendien voelt de woning ook droger aan. Daarbij verdwijnen door dakisolatie ook eventuele vocht- en schimmelproblemen en ongedierte.

2. U gaat besparen op uw energiekosten

De energierekening gaat direct omlaag wanneer u dakisolatie heeft laten plaatsen. Het rendement van dakisolatie is namelijk hoger dan met elke andere manier van het isoleren van uw woning. Het rendement is het hoogst wanneer u de dakisolatie combineert met spouwmuurisolatie. Dat komt door het grote oppervlak van het dak en de muren. Naast het feit dat u in de winter bespaart op uw stookkosten, hoeft u in de zomer ook de airco minder aan te zetten wanneer u dakisolatie heeft.

3. U verdient de kosten terug

De kosten voor dakisolatie zijn wat hoger dan andere vormen van isoleren, maar dat verdient u ook ongetwijfeld weer terug. Dat geldt ook wanneer u niet in aanmerking komt voor een subsidie. De besparing is namelijk zeer hoog (gemiddeld zo’n €500,-). Over het algemeen is het isoleren van een dak binnen 5 tot 7 jaar terugverdient. Omdat de gasprijzen alsmaar stijgen, kan het goed zijn dat dat voor u nog sneller gaat.

4. Verhoogt de waarde van uw huis

Door het dak te laten isoleren voldoet uw woning aan hogere eisen in de woningmarkt, en verhoogt u de waarde aanzienlijk. Dat komt omdat uw woning een beter energielabel krijgt als het dak goed geïsoleerd is. Energiebesparende maatregelen worden altijd gezien als een woningverbetering.

5. Goed voor het milieu

Ten slotte is dakisolatie natuurlijk ook goed voor het milieu. Door het dak te laten isoleren verkleint u de CO2 uitstoot van uw woning. U hoeft namelijk een stuk minder te stoken om uw woning warm te houden. Daarbij komen er geen schadelijke dampen of gassen bij dakisolatie vrij, en wordt het isolatiemateriaal snel en schoon verwerkt. Bovendien is het isolatiemateriaal brandwerend.

Laat u helpen door Maatwerk Isolatie

Wilt u ook profiteren van alle voordelen van dakisolatie? Neem dan contact op met de specialisten van Maatwerk Isolatie om de mogelijkheden te bespreken. Laat een bericht achter via het contactformulier hier op de site, bel 038-2300220 of stuur een mail naar info@maatwerk-isolatie.nl. Wij gaan graag bij uw woning aan de slag met dakisolatie.