Isolatieherstel

Met name huizen die tussen 1969 tot 1999 zijn geïsoleerd, komen in aanmerking voor isolatieherstel. Deze woningen zijn vaak van een isolatiemateriaal voorzien dat voor die tijd als goed werd beschouwd, maar dat niet te vergelijken is met huidige isolatiematerialen. Vaak is het niet goed aangebracht, uitgezakt of vergaan. Op deze zogenaamde ‘lege spots’, plekken waar zich geen isolatiemateriaal in de spouw meer bevindt, is de temperatuur van de binnenmuur lager dan op plaatsen waar het materiaal nog wel aanwezig is.

Hierdoor gaat het vocht uit het huis condenseren op koude delen van muren. Dit resulteert weer in vocht- en schimmelvorming. Ook is er nauwelijks nog sprake van enige isolerende werking en zijn er grote temperatuurverschillen. Isolatieherstel, het herstellen van deze verouderde isolatie, dan ‘een must’.

Onderzoek Isolatieherstel

Isolatieherstel begint met een endoscopisch onderzoek om te bepalen welk materiaal in het verleden is toegepast. Verder wordt bekeken hoe dit materiaal in de spouw zit en in hoeverre deze isolatie nog goed is.

Isolatieherstel mogelijkheden

Afhankelijk van de uitkomsten van het isolatieherstel onderzoek kunnen we bepalen hoe deze isolatie te herstellen.

Er zijn twee mogelijkheden:

  • Oude isolatiematerialen verwijderden, waarna de spouwmuur opnieuw wordt voorzien van spouwmuurisolatie. Dit geeft het beste resultaat, maar is kostentechnisch de minst interessante oplossing.
  • Oude aanwezige isolatie bijvullen met een hoogwaardig isolatie materiaal.

Na dit onderzoek kunnen de isolatieherstel werkzaamheden beginnen.

Bekijk onze folder over Spouwmuur Isolatie Herstel

(klik op de link om een folder te openen)

Isolatieherstel
"Graag wil ik u bedanken voor de verrichte werkzaamheden afgelopen winter, mijn vrouw en ik zijn zeer content over het resultaat. Het gasverbruik is substantieel afgenomen." H.R.W. van den A. uit Apeldoorn

Advies Nodig?

Wilt u meer weten over het laten isoleren van uw woning? Heeft u een vraag die u nog wilt stellen? Laat dan uw gegevens bij ons achter en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Bel Mij Terug

Offerte Aanvragen?

Wilt u een offerte ontvangen? Laat dan een omschrijving van de werkzaamheden bij ons achter en wij zorgen ervoor dat u zo snel mogelijk een offerte ontvangt.

Gratis Offerte