Kies voor vloerisolatie

Wilt u bijdragen aan een beter milieu, en tegelijkertijd besparen op uw energiekosten? Laat dan uw woning isoleren door Maatwerk Isolatie, bijvoorbeeld met vloerisolatie! In dit blog beantwoorden we de meest gestelde vragen over vloerisolatie!

Hoe wordt vloerisolatie geplaatst?

Vloerisolatie is een vorm van kruipruimte isolatie. Dat betekent dat de isolatie in de kruipruimte van uw woning aangebracht wordt. Het wordt tegen het ‘plafond’ van de kruipruimte geplaatst, oftewel de onderzijde van de vloer. In de meeste gevallen gaat het om PUR-schuim dat we tegen de vloer spuiten. Er ook andere isolatiemogelijkheden. Onze specialist geeft u hier graag advies over.

Wat levert isolatie u op?

Door vloerisolatie komt er in de eerste plaats minder koude lucht uw woning binnen via de vloer. Dat betekent dat u minder hoeft te stoken om uw woning warm te houden, wat beter is voor het milieu en ervoor zorgt dat u kunt besparen op uw energiekosten. Heeft u last van vocht en schimmel tegen de vloer? Ook dan biedt vloerisolatie een oplossing. Het vocht in de kruipruimte condenseert namelijk tegen het isolatiemateriaal, en het trekt niet de vloer in.

Is elke woning geschikt voor vloerisolatie?

Woningen die gebouwd zijn voor 1983 zullen nog niet voorzien zijn van vloerisolatie (tenzij die natuurlijk later na aangebracht is). Woningen die later gebouwd zijn, zijn waarschijnlijk wel geïsoleerd. Vloerisolatie is dus niet relevant als u een jongere woning heeft. Standaard vloerisolatie wordt geplaatst in een kruipruimte. Heeft u geen kruipruimte? Dan kan er nog een speciale vorm van vloerisolatie aangebracht worden, platen die onder de vloerbedekking komen. Deze zijn echter niet zo effectief. Heeft u maar een hele lage kruipruimte? Dan is vloerisolatie vaak ook niet mogelijk. Echter kunt u in dat geval wel kiezen voor bodemisolatie.

Wat is het verschil met bodemisolatie?

Bodemisolatie is, net als vloerisolatie, een vorm van kruipruimte isolatie. In tegenstelling tot vloerisolatie wordt deze vorm echt op de bodem van de kruipruimte aangebracht, en niet tegen het plafond. Het isolatiemateriaal dat gebruikt kan worden is onder andere vlokken, parels, isolatiematrassen of schelpen. Bodemisolatie is iets minder effectief, maar wanneer de kruipruimte te laag is, of wanneer er bepaalde vochtproblemen zijn, is het vaak wel de beste oplossing.

Is vloerisolatie duur?

Wat u betaalt voor vloerisolatie, hangt af van verschillende factoren, waaronder de omvang van uw woning en het type vloerisolatie dat geplaatst wordt. Er is dus geen ‘standaard’ prijs voor vloerisolatie. Wanneer u contact met Maatwerk Isolatie opneemt, stellen we graag een vrijblijvende offerte voor u op. Ook kunt u rekenen op een subsidie wanneer u twee maatregelen neemt om uw woning te isoleren. Combineer de vloerisolatie bijvoorbeeld met spouwmuur- of dakisolatie.

Meer vragen? Neem contact op!

Heeft u vragen die we nog niet beantwoord hebben? Of wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen voor vloerisolatie? Neem contact met ons op! Dat kan via het contactformulier hier op de site. U kunt ons ook telefonisch bereiken via 038-2300220 of een mail sturen naar info@maatwerkisolatie.nl. Maatwerk Isolatie vertelt u graag meer over vloerisolatie voor uw woning!