Bespaar op uw energiekosten

Bent u op zoek naar een manier om te besparen op uw energiekosten? Laat uw woning dan goed isoleren door Maatwerk Isolatie! Wij gaan aan de slag, en verzorgen topkwaliteit isolatie in Zwolle. Er zijn veel verschillende plekken in huis waar u kunt isoleren. In dit blog vertellen we wat meer over de mogelijkheden.

Spouwmuurisolatie

De snelste en meest eenvoudige manier om een woning te isoleren, is door middel van spouwmuurisolatie. De spouwmuur bestaat uit 2 muren, met wat ruimte ertussen. Die ruimte noemen we de spouw. Door het op te vullen met isolatiemateriaal, gaat er veel minder warmte verloren door de muren. Niet ieder huis heeft een spouwmuur. Is uw woning voor 1920 gebouwd, dan heeft het waarschijnlijk slechts een enkelsteen muur. Echter kunt u nog altijd kiezen voor een andere vorm van isolatie in Zwolle.

Vloerisolatie

Vloerisolatie is een vorm van kruipruimte isolatie (net als bodemisolatie, waar u verderop meer over leest). De vloerisolatie wordt tegen het ‘plafond’ van de kruipruimte aangebracht, oftewel tegen de onderzijde van de vloer. Zo komt er geen koude lucht meer door de vloer omhoog. Vloerisolatie help ook wanneer u vocht- en/of schimmelproblemen heeft door een vochtige kruipruimte. Dit vocht condenseert nu tegen het isolatiemateriaal, wat betekent dat uw vloeren niet meer vochtig worden.

Bodemisolatie

De andere vorm van kruipruimte isolatie is bodemisolatie. In tegenstelling tot vloerisolatie wordt dit niet tegen het ‘plafond’ van de kruipruimte aangebracht, maar op de bodem van de kruipruimte. Er zijn verschillende vormen van bodemisolatie, zoals vlokken, parels, isolatiematrassen of schelpen. Vloerisolatie is de meest effectieve manier van bodemisolatie, maar wanneer de kruipruimte niet groot genoeg is, of als er bepaalde vochtproblemen zijn in de kruipruimte, biedt het wel de meest efficiënte oplossing.

Dakisolatie

De laatste vorm van isolatie in Zwolle die we u graag nog melden, is dakisolatie. Er zijn verschillende manieren om een dak te isoleren. Het is volledig afhankelijk van het type dak dat u heeft. Echter is de meest efficiënte, eenvoudige oplossing wel om de binnenkant van het dak te laten isoleren. Voor isolatie aan de buitenkant is er in veel gevallen een flinke verbouwing nodig.

Meer weten? Neem contact op!

Wilt u meer weten over de verschillende manier van isoleren, wilt u meer weten over de manier die het meest geschikt is voor uw woning of wilt u uw woning laten isoleren? Neem dan contact op met de specialisten van Maatwerk Isolatie. Dat doet u door hier op de site het contactformulier in te vullen. U kunt ook bellen naar 038-2300220 of een mail sturen naar info@maatwerkisolatie.nl. Wij gaan graag bij u aan de slag met isolatie in Zwolle!