Startpunt van lagere kosten en een comfortabele woning

Is het dak van uw woning niet geïsoleerd? En vindt u dat uw woning altijd een beetje kil aanvoelt? Met andere woorden: is uw energienota in uw ogen veel te hoog omdat u te veel moet stoken? En voelt u huis desondanks toch niet comfortabel aan? Dat is
een vervelend probleem. Maar wel goed oplosbaar. Met dakisolatie. Dakisolatie heeft een aantal (financieel) interessante voordelen. Maatwerk Isolatie vertelt u welke dat zijn.

Waarom dakisolatie?

Om een woning comfortabel te maken om het gehele jaar in te wonen, is goede isolatie onmisbaar. Met isolatie houdt u in de zomer warmte binnen en in de winter koude buiten. Als u uw woning gaat isoleren, is het verstandig om te starten met dakisolatie. Waarom? Met dakisolatie maakt u uw woning energiezuinig – u heeft minder stookkosten – en u draagt door het mindere verbruik bij aan een betere en schoner milieu. Wist u bijvoorbeeld dat zo’n 30% van de warmte uw huis verlaat via het dak? Met dakisolatie roept u dat proces een halt toe. Warmte blijft in het huis hangen, zodat u minder hard en vaak de verwarming aan het werk hoeft te zetten. Dat is eigenlijk wel het belangrijkste voordeel van dakisolatie.

Dakisolatie: investering snel terugverdienen

De besparing die u kunt realiseren met dakisolatie, wordt vaak onderschat. Zeker wanneer u de ruimte onder het dak ook verwarmt, denk aan een slaapkamer op zolder. De besparing kan dan al snel honderden euro’s per jaar zijn. Maar ook een ongeïsoleerde rommelzolder kan prima geïsoleerd worden. U verdient die investering al heel snel terug in 5 tot 8 jaar.

Waarmee uw dak isoleren?

Er zijn verschillende dingen mogelijk om dakisolatie aan te (laten) brengen. Allereerst kan er isolatiemateriaal tegen het dakbeschot worden geplaatst. Vervolgens kan dit met bijvoorbeeld gipsplaten het dak worden afgewerkt. Daarnaast kan het isolatiemateriaal tussen het dakbeschot en de dakpannen worden geplaatst. Ook verstandig is het om dan meteen ook de zoldervloer te isoleren.

Dakisolatie laten aanbrengen door vakmensen

Wij adviseren u wel om dakisolatie aan te laten brengen door echte vakmensen. Wij weten waarop we uw dak moeten beoordelen voordat we het gaan isoleren en welk materiaal daarvoor het meest geschikt is. Zijn dat isolatieplaten of is dat glaswol? Glaswol is heel geschikt voor hellende daken en PIR-isolatieplaten zijn meer geschikt voor een plat dak. Wij adviseren u graag bij het maken van de juiste keuze. Natuurlijk zorgen wij er ook voor dat de dakisolatie vakkundig wordt aangebracht. Want verkeerde dakisolatie of verkeerd aangebracht dakisolatie kan houtrot veroorzaken aan uw dak!

Meer weten over dakisolatie?

Wilt u meer weten over de voordelen van dakisolatie? Of wilt u direct een afspraak met ons inplannen voor een offerte? Neem dan gerust contact op met Maatwerk Isolatie. U kunt ons bellen op 038-2300220 of een e-mail sturen via info@maatwerkisolatie.nl.