Goede woningisolatie biedt diverse voordelen

Is u woning in Zwolle al helemaal goed geïsoleerd? Of is de isolatie van uw pand al zeer oud en heeft u het idee dat er hier en daar toch warmteverlies in uw pand optreedt? Dat is natuurlijk niet de bedoeling. In dit blog vertelt Maatwerk Isolatie u graag over de vele voordelen van isolatie van uw woning in Zwolle.

Wooncomfort met isolatie verhogen

Het is geen geheim dat een goed geïsoleerde woning een prettig binnenklimaat biedt. In de winter houdt de isolatie uw woning comfortabel warm, en in de zomer houdt de isolatie uw woning tot op zekere hoogte koel. Maar wist u dat isolatie in Zwolle nog meer doet om uw wooncomfort in huis te vergroten? Een aantal voorbeelden:

  • Isolatie gaat vocht en schimmel tegen
  • De temperatuur in huis blijft constanter
  • Isolatie houdt vervelende tocht tegen
  • Isolatie houdt geluid van buitenaf tegen

Op uw energiekosten besparen

Een goed geïsoleerde ruimte houdt warmte vast. Zeker als uw woning voorzien is van spouwmuurisolatie, vloerisolatie en dakisolatie kan de warmte bij wijze van spreken geen kant meer op. Bent u bijvoorbeeld op de hoogte van het feit dat een niet geïsoleerde woning 60% van de in huis aanwezige warmte verliest via het dak, de vloer en de muren? Dat geeft maar aan hoe belangrijk isolatie is om een prettige temperatuur in huis te houden, zonder dat u de verwarming hoger hoeft te zetten. Dankzij goede installatie bespaart u tot wel 30% op uw energiekosten. Op jaarbasis is dat een flinke besparing die de relatief lage investering voor isolatie zeer rendabel maakt. In het algemeen heeft u uw isolatie in Zwolle binnen drie tot zeven jaar terugverdiend.

Isolatie goed voor energielabel van uw woning

Door te investeren in isolatie, krijgt uw woning mogelijk ook een hogere waardering volgens het energielabel. Een woning met energieklasse A of B wordt bestempeld als een ‘zuinig huis’. Een dergelijk waardering is goed voor uw woningwaarde in geval van een verkoop. Een groen energielabel geeft daarnaast ook nog aan dat uw CO2-uitstoot aansluit bij de strenge normen voor het milieu!

Contact met Maatwerk Isolatie

Wilt u ook uw woning in Zwolle laten voorzien van isolatie, of wilt u meer informatie over onze diensten en producten. Hier leest u meer over wat maatwerk Isolatie u kan bieden op het gebied van isolatie in Zwolle. U kunt ons ook bereiken door te bellen naar 038-2300220 of door een mail te sturen naar info@maatwerkisolatie.nl. Bij Maatwerk Isolatie kunt u terecht voor de isolatie van uw pand in Zwolle.