Goede woningisolatie kent veel voordelen

Er zijn een heleboel redenen om uw woning te isoleren. In dit blog vertelt Maatwerk Isolatie u graag over de vele voordelen waar u van profiteert wanneer u kiest voor isolatie in Zwolle.

Meer wooncomfort door isolatie

Een goed geïsoleerde woning zorgt voor een prettig binnenklimaat. In de winter blijft de woning lekker warm, en in de zomer blijft het juist koel. Daarnaast wordt het wooncomfort nog op andere manieren verhoogt door isolatie, namelijk:

  • Isolatie gaat vocht en schimmel tegen
  • De temperatuur in de woning blijft constanter
  • Door isolatie heeft u in uw woning geen last meer van tocht
  • Een geïsoleerde woning is minder gehorig

Lagere energiekosten

In een goed geïsoleerde ruimte krijgt de warmte geen kans meer om te ontsnappen. Door vloerisolatie en dakisolatie kan de warmte er bijvoorbeeld niet meer uit via het dak of de vloer. Wist u dat u in een niet geïsoleerde woning wel 60% van de warmte verliest via het dak, de vloer en de muren? Zo behoudt uw woning een prettige temperatuur zonder dat u de verwarming omhoog hoeft te draaien. Door goede installatie bespaart u tot wel 30% op uw energierekening! Dat is een flinke besparing, terwijl isolatie een relatief lage investering is voor uw woning. De meeste mensen hebben hun isolatie binnen drie tot zeven jaar terugverdiend. Dit is afhankelijk van het type woningisolatie dat u kiest.

Isolatie verhoogt de waarde van uw woning

Door te investeren in isolatie, krijgt uw woning mogelijk ook een ander energielabel. Een woning met energieklasse A of B wordt bestempeld als een ‘zuinig huis’. Dit verhoogt de waarde van uw woning. Bovendien staat een groen energielabel voor minder CO2 uitstoot. Dat is weer heel goed voor het milieu!

Contact met Maatwerk Isolatie

Wilt u ook uw woning laten voorzien van isolatie, of wilt u meer informatie over onze diensten en producten. Neem dan gerust contact op met de medewerkers van Maatwerk Isolatie. Via het formulier hier op de site kunt u gemakkelijk een bericht voor ons achterlaten. U krijgt dan zo snel mogelijk reactie van ons. U kunt ons ook bereiken door te bellen naar 038-2300220 of door een mail te sturen naar info@maatwerkisolatie.nl. Bij Maatwerk Isolatie kunt u terecht voor de isolatie van uw pand in Zwolle.