Isolatieherstel, een ware uitkomst voor uw woning

Heeft u al eens gedacht aan isolatieherstel? Vooral huizen welke van 1969 tot 1999 zijn geïsoleerd, komen hiervoor in aanmerking. Dit daar deze woning doorgaans zijn voorzien van isolatiemateriaal welke in die tijd als goed werd gezien. Echter zijn deze materialen niet te vergelijken met het materiaal van tegenwoordig. Wellicht is er sprake van dat het isolatiemateriaal van uw woning nu zelfs uitgezakt of vergaan is. Dit maakt dat de temperatuur van de binnenmuur lager is dan op plekken waar nog wel isolatiemateriaal aanwezig is. Dit maakt dat het vocht gaat condenseren op de koude delen van de muren, waardoor schimmel ontstaat. De isolerende werking neemt af en er zijn grote temperatuurverschillen merkbaar. Isolatieherstel is dan noodzakelijk.

Onderzoek

Voorafgaand aan het isolatieherstel, vindt er een endoscopisch onderzoek plaats. Dit bepaalt welk materiaal er in het verleden toegepast is. Ook wordt bekeken hoe de materialen zich in de spouw bevinden en wat de staat van de isolatie is.

Mogelijkheden voor isolatieherstel

Aangaande de uitkomsten van het onderzoek bij isolatieherstel, wordt bepaald hoe de isolatie hersteld wordt. Er zijn hierbij twee mogelijkheden voorhanden. De eerste mogelijkheid betreft het verwijderen van oude isolatiematerialen. Hierna wordt de spouwmuur opnieuw voorzien van spouwmuurisolatie, wat u het beste resultaat oplevert. Dit is echter duurder dan de tweede optie. De tweede optie betreft het bijvullen van de oude isolatiematerialen met hoogwaardig isolatiemateriaal. Welke optie het meest geschikt is voor uw woning, moet blijken uit het onderzoek. Is dit onderzoek afgerond, dan kan met uw goedkeuring een start worden gemaakt met de isolatieherstel werkzaamheden. Het eindresultaat is altijd een tochtvrij huis wat weer een aangename temperatuur heeft. En ook niet geheel onbelangrijk: een lagere energierekening!

Aan de slag met isolatieherstel

Ziet u het niet meer zitten om zoveel geld kwijt te zijn aan uw energierekening? En wilt u voor eens en voor altijd afrekenen met een koud en tochtig huis? Zet ons dan direct in voor uw isolatieherstel. Onze adviseur komt graag voor u langs voor een vrijblijvende inspectie, waarbij wij een onderzoek verrichten. Is de juiste vorm van isolatie voor u gevonden, dan stellen wij een offerte op. Hierna starten wij met de werkzaamheden. Wenst u meer informatie? Neem dan nu contact met ons op of maak snel een afspraak voor uw isolatieherstel.