Oudere woningen in Veenendaal en isolatieherstel

Is uw mooie huis in het fijne Veenendaal gebouwd tussen 1969 en 1999? Dan is het goed mogelijk dat er isolatieherstel nodig is. De soorten isolatie die destijds werden gebruikt, voldoen namelijk niet meer aan de eisen die er vandaag de dag aan gesteld worden. Isolatie in uw huis kan dus versleten of zelfs helemaal vergaan zijn op sommige plaatsen. In dit blog leest u wat isolatieherstel voor uw woning in Veenendaal kan doen en hoe u er ook nog eens mee kunt besparen op uw energierekening!

Wanneer is isolatieherstel nodig?

In oudere woningen met gedateerde isolatie, kunnen op een gegeven moment ‘lege spots’ ontstaan. Dat zijn plekken waar op dat moment geen isolatiemateriaal meer in de spouw zit. Op die manier is bijvoorbeeld op die plek de temperatuur lager dan op plekken die wel geïsoleerd zijn. Als deze ‘spots’ meer en meer verschijnen, gaat de isolerende werking van uw huis dus in een rap tempo achteruit. Dit wilt u natuurlijk voorkomen. Daarom wilt u er het liefst zo snel mogelijk bij zijn om dit op te lossen. Het is op dit punt dat Isolatieherstel uitkomst kan bieden.

Inspectie van de isolatie

Door middel van een endoscopisch onderzoek kijken we welk materiaal er destijds in uw woning is gebruikt. We zullen hierbij beoordelen of het materiaal nog goed genoeg is en hoever het in de spouw zit. Op basis van de inspectie maken we een plan voor isolatieherstel.

Het herstel van uw isolatie

Naar aanleiding van de resultaten van het onderzoek, herstellen wij uw isolatie. Dit doen wij op twee verschillende manieren.

  1. We spuiten nieuw isolatiemateriaal bovenop het oude.
  2. We verwijderen het oude materiaal en spuiten vervolgens compleet nieuwe isolatie in.

Met een goed geïsoleerde woning draagt u bij aan een beter milieu, houdt u uw woning veilig en warm en behoudt uw huis waarde. Bovendien bespaart u met goede isolatie op uw energiekosten.

Dus is uw woning gebouwd tussen 1969 en 1999? Dan kan het zijn dat uw woning nieuwe isolatie nodig heeft. Maak direct een afspraak voor meer informatie over isolatieherstel in Veenendaal of voor een vrijblijvende offerte aan. We zijn telefonische bereikbaar via 038-2300220 of stuur een mail naar info@maatwerk-isolatie.nl. Of vul het contactformulier op onze website in. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op!