Energie besparen door isolatieherstel

Wanneer u energie wil besparen is een goede isolatie van uw huis in Zwolle van belang. Met name huizen die gebouwd zijn in de jaren ‘70, ‘80 en ‘90 van de twintigste eeuw komen vaak in aanmerking voor isolatieherstel. Maatwerk Isolatie vertelt u in dit blog meer over de voordelen van isolatieherstel.

Wanneer isolatieherstel

Vooral huizen in Zwolle die tussen 1969 en 1999 geïsoleerd zijn, komen in aanmerking voor isolatieherstel. De woningen uit deze periode zijn vaak voorzien van isolatiemateriaal dat in die tijd als goed werd beschouwd. De huidige isolatiematerialen zijn echter veel beter. Bovendien is oude isolatie vaak niet goed aangebracht, uitgezakt of vergaan. Op plekken waar dat gebeurt ontstaan ‘lege spots’: plekken waar zich geen isolatiemateriaal meer in de spouw bevindt. Hier is de temperatuur van de binnenmuur lager dan op plaatsen waar het materiaal nog wel aanwezig is. Het vocht uit het huis gaat condenseren op deze koude delen van de muren, waardoor zich vocht- en schimmelplekken vormen. Omdat er nauwelijks nog sprake is van isolerende werking en de temperatuurverschillen groot zijn, is het nodig de verouderde isolatie te herstellen. Hiervoor biedt Maatwerk Isolatie isolatieherstel.

De voordelen van isolatieherstel

Een spouwmuur is een muur met een dubbele ruimte ertussen. Deze scheidt de woning van de buitenlucht. Wanneer uw spouwmuur niet goed geïsoleerd is, verliest uw huis veel warmte. Dit zorgt voor een hogere energierekening, extra milieubelasting en vaak ook vochtproblemen. Wanneer u uw spouwmuur goed laat isoleren, vermindert uw gasverbruik tot wel 30%, terwijl uw wooncomfort aanzienlijk verhoogt. Een goed geïsoleerde muur is namelijk aanzienlijk warmer. Het vocht zal niet meer condenseren op de koude muur, waardoor vochtproblemen worden opgelost. Bovendien draagt u bij aan een verminderde belasting op het milieu.

Waarom kiezen voor isolatieherstel?

Wanneer u Maatwerk Isolatie inschakelt voor isolatieherstel van uw huis in Zwolle, bieden wij u het volgende:

  • Uw pand krijgt een uitstekende isolatiewaarde en vochtwering.
  • Wij zorgen voor een optimale vulling en verdeling van het isolatiemateriaal.
  • Het uiterlijk van uw pand blijft intact.
  • De muur van uw pand kan blijven ademen, door het dampopen materiaal.
  • Vaak kunnen wij het isolatieherstel binnen één dag uitvoeren.

Isolatieherstel bij u in Zwolle

Wilt u ook energie besparen en profiteren van alle voordelen van isolatieherstel? Of heeft u advies nodig voor uw huis in Zwolle? Maatwerk Isolatie is telefonisch bereikbaar op 038-2300220. U kunt ook een e-mail sturen naar info@maatwerk-isolatie.nl of het contactformulier op onze website invullen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!