Dé reden uw kruipruimte te isoleren

We moeten er met gezwinde spoed allemaal aan geloven: we moeten onze woningen snel verduurzamen om het klimaat niet nog sneller van streek te maken. Met kruipruimte isolatie zet u een grote stap in de goede richting. Daarom informeren wij van Maatwerk Isolatie u graag over het belang hiervan voor úw kruipruimte.

Wat is een kruipruimte?

De kruipruimte is de ruimte onder de begane grond van een woning. Meestal bereikt u de kruipruimte via een luik bij de voor- of achterdeur. De kruipruimte loopt doorgaans onder de complete woning door. De ruimte is bedoeld om u toegang te bieden tot de water- en elektriciteitsleidingen. Ook beschermt de kruipruimte uw woning tegen omhoogkomend grondwater en is het een barrière die ongedierte uit uw woning houdt. Als u zich wilt voortbewegen onder uw woning, lukt dat eigenlijk alleen kruipend. Niet toevallig dankt de kruipruimte daaraan zijn naam.

Waarom voor kruipruimte isolatie kiezen?

De kruipruimte is een onverwarmde en vaak vochtige ruimte. In dit soort ruimtes ontstaan snel schimmels, die via de leidingen en de kieren de rest van uw huis gemakkelijk kunnen bereiken. Zo kan er binnen korte tijd schade ontstaan aan de constructie van uw huis. Kruipruimte isolatie is in eerste instantie bedoeld om vochtproblemen in uw woning tegen te gaan. De andere meest belangrijke reden om te kiezen voor kruipruimte isolatie is het energie- en milieu-aspect, dat ook een rol speelt als het om uw portemonnee gaat. Door de kruipruimte komt er veel kou uw woning binnen. Als u voorkomt dat dat gebeurt, met isolatie dus, hoeft u minder moeite te doen om u woning warm te stoken. Met andere woorden: u bespaart met kruipruimte isolatie energie en stookkosten. Een win-win-situatie.

De voordelen van kruipruimte isolatie

Kiest u ervoor om kruipruimte isolatie te laten aanbrengen in uw woning? Dan profiteert u van de volgende voordelen:

  • U heeft geen last meer van optrekkend vocht in uw woning
  • Het voorkomt aantasting van balken, vloeren en leidingen
  • De luchtvochtigheid in uw woning neemt af, wat goed is voor de gezondheid
  • Uw energiekosten gaan omlaag. Dat is goed voor het milieu en uw portemonnee

Ook kruipruimte isolatie laten aanbrengen?

Spreken de grote voordelen van kruipruimte isolatie u aan? Laat het dan ook aanbrengen en neem snel contact op met de specialisten van Maatwerk Isolatie. Via het contactformulier hier op de site laat u eenvoudig een bericht voor ons achter, u krijgt dan zo snel mogelijk reactie van ons. U kunt ook bellen naar 038-2300220 of mailen naar info@maatwerk-isolatie.nl. Voor kruipruimte isolatie bent u bij Maatwerk Isolatie aan het juiste adres!