Voordelen van spouwmuurisolatie

Wist u dat alle huizen die zijn gebouwd tussen 1920 en 1976 opgeleverd werden zonder spouwmuurisolatie? Wanneer u in een huis woont uit deze bouwjaren, dan is het verstandig om toch te kiezen voor spouwmuurisolatie. Waarom? Wij vertellen u daar graag meer over in dit blog. En wilt u uw spouwmuur graag laten isoleren, dan bent u bij Maatwerk Isolatie aan het juiste adres. Wij zijn al sinds jaar en dag gespecialiseerd in isolatie oplossingen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over het isoleren van uw spouwmuur.

Meer wooncomfort

Het binnenklimaat in uw woning zal aanzienlijk verbeteren wanneer u ervoor kiest om uw spouwmuren te laten isoleren door Maatwerk Isolatie. Door de isolatielaag tussen de spouwmuren blijft uw woning op warme dagen lekker koel, terwijl de temperatuur in de winter juist aangenaam warm is. De woning houdt de warmte makkelijker vast, doordat deze niet meer kan ontsnappen via de muren. In de zomer werkt het andersom. Omdat de warmte niet via de muren naar binnen kan trekken, blijft het lekker koel.

U bespaart op energiekosten

Door te kiezen voor spouwmuurisolatie kunt u jaarlijks tot wel 600 euro besparen op uw energierekening. Dat is voor veel mensen een belangrijke reden om te investeren in spouwmuurisolatie. Het isoleren van uw woning is op deze manier dus niet alleen goed voor het milieu, maar ook nog voor uw portemonnee. Omdat u zoveel bespaart op uw energierekening, heeft u de kosten van het plaatsen van deze isolatie al binnen vier jaar terugverdiend! Bovendien wordt uw woning meer geld waard wanneer deze goed is geïsoleerd.

Gezondheidsvoordelen

Spouwmuurisolatie verlaagt de luchtvochtigheid in uw woning. En dat is mooi, want een hoge luchtvochtigheid is helemaal niet goed voor uw gezondheid! Het vocht kan namelijk in de muren trekken en daar schimmelplekken veroorzaken. Door deze schimmel kunt u nare allergieën of zelfs astma oplopen.

Contact opnemen met Maatwerk Isolatie

Er zijn dus veel voordelen verbonden aan het laten isoleren van uw spouwmuur. Wilt u ook graag van deze voordelen profiteren? Neem dan contact op met de specialisten van Maatwerk Isolatie om de mogelijkheden te bespreken. Laat een bericht achter via het contactformulier hier op de site, bel 038-2300220 of stuur een mail naar info@maatwerk-isolatie.nl. Maatwerk Isolatie is dé expert die u inschakelt voor uw spouwmuurisolatie.