UF Schuim

Op zich is Ureum Formaldehyde schuim een prima maatregel echter bij de fabricage van het schuim op de bouwplaats moet het schuim de juiste samenstelling krijgen. Tevens is het in de meeste gevallen beperkt houdbaar. Vaak worden er lengtescheuren geconstateerd door bewegingen van de gevel en zelfs verpulvering van het schuim komt voor. In bepaalde gevallen wordt er soms nog maar een geringe hoeveelheid schuim aangetroffen.

Als het schuim van minder goede kwaliteit is veroorzaakt het ook een hogere vochtopname dan reeds gebruikelijk. Door al deze factoren zal de isolatiewaarde van het UF schuim zeer sterk teruggelopen zijn en niet veel meer presteren en het gevolg is ook hier condensatie op de binnenmuur en mogelijk zelfs een vochtbrug naar de binnenmuur.

De mogelijkheden

  • Bij een goede vulling en samenstelling kan het schuim onaangeroerd blijven. Wij adviseren dan om de muur met een waterafstotende coating te behandelen/impregneren.
  • Bij een nagenoeg verpulverd schuim kan het restant verwijderd worden door het stuk te blazen en weg te zuigen om het daarna op te vullen met een hoogwaardig nieuwe isolatie materiaal.
  • Bij een slechte tot matige kwaliteit schuim kan met een schuim nage├»soleerd worden, hierbij wordt het oude schuim geheel omsloten door het nieuwe schuim. Hierna maken w de muur waterafstotend.

Uiteraard vertelt onze adviseur ter plekke wat in uw geval de juiste oplossing is, dat noemen we maatwerkisolatie.

Spouwmuurisolatie
"Graag wil ik u bedanken voor de verrichte werkzaamheden afgelopen winter, mijn vrouw en ik zijn zeer content over het resultaat. Het gasverbruik is substantieel afgenomen." H.R.W. van den A. uit Apeldoorn

Advies Nodig?

Wilt u meer weten over het laten isoleren van uw woning? Heeft u een vraag die u nog wilt stellen? Laat dan uw gegevens bij ons achter en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Bel Mij Terug

Offerte Aanvragen?

Wilt u een offerte ontvangen? Laat dan een omschrijving van de werkzaamheden bij ons achter en wij zorgen ervoor dat u zo snel mogelijk een offerte ontvangt.

Gratis Offerte