Vochtproblemen

Veel vochtklachten in woningen zijn te wijten aan een slecht geïsoleerde buitenschil en niet aan regendoorslag. Tegenwoordig zit er in veel woningen die gebouwd zijn voor 1985 dubbel isolatieglas, dit glas condenseert niet.Destijds was er enkel glas dat condenseerde immers dit was het koudste punt waardoor er hier condensatie optrad.

Denk maar aan een glas cola vocht condenseert op het koudste punt dus waar de cola zit en niet er boven. Juist door die glas vervanging vindt er vaak condensvorming plaats op de muren, dit is te verhelpen door goede muurisolatie.

Condensvocht / vochtklachten / doorslag op de muur

De laagste temperatuur was eerst op het enkelglas waardoor er op de ruiten condensatie ontstond en veelal afgevoerd werd via een condensgoot en zodoende op een natuurlijke wijze werd afgevoerd. Bij een niet geïsoleerde gevel ligt de laagste temperatuur nu op het binnenblad zodat er al snelop de muren condensatie kan ontstaan, vooral aan de onderzijde en in hoeken.

Immers daar wordt de laagste temperatuur gemeten. Kortom de condensatieplaats is nu op de binnenmuren op den duur zal de wandafwerking zoals behang en saus- of pleisterwerk dit vocht opnemen en een voedingsbodem zijn voor schimmels.

Regendoorslag komt incidenteel voor echter in het algemeen is het juist de noord/oost muur die condenseert, veel al ter hoogte waar de opstaande stenen aan de buitenzijde zitten.

Spouwmuurisolatie

Advies Nodig?

Wilt u meer weten over het laten isoleren van uw woning? Heeft u een vraag die u nog wilt stellen? Laat dan uw gegevens bij ons achter en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Bel Mij Terug

Offerte Aanvragen?

Wilt u een offerte ontvangen? Laat dan een omschrijving van de werkzaamheden bij ons achter en wij zorgen ervoor dat u zo snel mogelijk een offerte ontvangt.

Gratis Offerte