Dakisolatie biedt veel voordelen

Het isoleren van uw dak biedt vele voordelen. Maatwerk Isolatie is de expert op het gebied van isolatie en dakisolatie. Onze vakkundige professionals zetten in dit blog de belangrijkste voordelen van dakisolatie voor u op een rij.

Besparing op uw energierekening

Bij een dak dat niet is geïsoleerd, gaat veel warmte verloren. Met dakisolatie is het echter mogelijk om tot maar liefst 30 procent het energieverbruik te besparen. Ook als uw bovenverdieping onverwarmd is kunt u energie besparen, vaak tot wel 20 procent. Dergelijke besparingen schelen honderden euro’s per jaar op uw energierekening. Een goede dakisolatie verdient zichzelf dus terug! Het is daarbij wel van belang dat het juiste isolatiemateriaal wordt gekozen, omdat een verkeerde dakisolatie houtrot kan veroorzaken. Neem contact op met de specialisten van Maatwerk Isolatie voor uitgebreide informatie over de geschikte isolatie voor uw dak.

Dakisolatie: warmer en koeler

Dakisolatie is niet alleen waardevol in de winter, maar ook in de zomer biedt het vele voordelen. In de wintermaanden wordt de warmte binnen beter vastgehouden, waardoor het binnen warmer blijft en u dus minder hoeft te stoken. In de zomer zorgt de isolatie ervoor dat de warmte minder goed via het dak de woning kan binnen komen en het binnen dus koeler blijft. Uw wooncomfort gaat er dus aanzienlijk op vooruit met een goede dakisolatie.

Meer woonruimte dankzij dakisolatie

Aangezien dakisolatie uw zolder warmer houdt in de winter en koeler in de zomer, is deze ruimte nu eventueel ook te gebruiken als extra woonruimte. Zo creëert u op een eenvoudige wijze een additionele bruikbare ruimte voor bijvoorbeeld een hobbykamer of een logeerkamer!

Dakisolatie Maatwerk

Beter voor het milieu

Een goede dakisolatie bespaart veel energie en dus uitstoot van CO2. Aangezien een nieuw dak met isolatie meer dan 25 jaar meegaat, voorkomt u veel uitstoot die schadelijk is voor het milieu. Isolatiemateriaal is zelf ook belastend voor het milieu, maar uit onderzoek blijkt dat de energie die nodig is voor het isoleren al binnen binnen een half jaar is terugverdiend door de energie die wordt bespaard.

Waardestijging van uw huis

Dankzij een goede dakisolatie stijgt uw woning in waarde. In de eerste plaats voldoet uw huis met een goede isolatie aan de steeds strenger wordende isolatie-eisen. Daardoor krijgt uw woning een aantrekkelijker energielabel, wat voordelig is voor uw woningwaarde. Maar aangezien u dankzij dakisolatie ook extra functionele ruimtes in de bovenverdiepingen van uw huis kan creëren, draagt dakisolatie ook op deze indirecte manier bij aan de waarde van uw woning.

Neem contact op met Maatwerk Isolatie

Neem contact op met Maatwerk Isolatie door te bellen naar 038-2300220 of een mail te sturen naar info@maatwerk-isolatie.nl. Wij vertellen u graag meer over de geschikte dakisolatie voor uw woning.