Laat oude of slecht aangebrachte isolatie herstellen

Is uw woning al lang geleden geïsoleerd en twijfelt u nu aan de kwaliteit van de isolatie op dit moment? Dan kon u daar wel eens gelijk in hebben. Het kan namelijk zo zijn dat isolatie in het verleden niet goed is aangebracht, of dat de isolatie door de jaren heen is uitgezakt of zelfs vergaan. Met isolatieherstel is dat probleem prima te verhelpen. Hier leest u wanneer isolatieherstel nodig is en hoe we de isolatie van uw pand weer in orde brengen. Het is de moeite waard!

Wanneer is isolatieherstel nodig?

Isolatieherstel is vaak nodig bij woningen en bedrijfspanden die in de periode tussen 1969 tot 1999 zijn geïsoleerd. Deze woningen zijn vaak van een isolatiemateriaal voorzien dat voor die tijd als goed werd beschouwd, maar dat niet te vergelijken is met huidige kwaliteit van de isolatiematerialen. Vaak is het niet goed aangebracht, uitgezakt of vergaan. Op deze zogenaamde ‘lege spots’, plekken waar zich geen isolatiemateriaal in de spouw meer bevindt, is de temperatuur van de binnenmuur lager dan op plaatsen waar het materiaal nog wel aanwezig is. Kortom: de isolerende prestaties zijn na verloop van tijd, onbedoeld, flink teruggelopen. Ook de kwaliteit van de buitenmuur, zoals aangetast voegwerk, vorstschade en een zeer poreuze steenkwaliteit kan de isolatiewaarde flink hebben aangetast. Isolatieherstel is dan de oplossing

Inspectie van uw isolatie

Isolatieherstel begint met een endoscopisch onderzoek om te bepalen welk materiaal in het verleden is toegepast. Verder bekijken we hoe het oude isolatiemateriaal in de spouw zit en in hoeverre die nog goed is.

Hoe kunnen we uw isolatie herstellen?

Afhankelijk van wat er uit de inspectie naar voren komt, kunnen we bepalen hoe we isolatie van uw pand kunnen herstellen. Dat kan vaak op twee manieren:

  1. We verwijderen oude isolatiematerialen, waarna we de spouwmuur opnieuw voorzien van spouwmuurisolatie. Dit geeft het altijd beste resultaat, maar het is een duurdere oplossing dan de volgende manier van isolatieherstel
  2. We vullen isolatiemateriaal bij bovenop de oude aanwezige isolatie in uw spouwmuur.

Na isolatieherstel van uw spouwmuren, zult u merken dat uw woning weer een uitstekende isolatiewaarde heeft met een uitstekende vochtwering.

Neem contact met ons op over isolatieherstel

Meer weten over isolatieherstel door Maatwerk Isolatie? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. U kunt ons ook bellen via 038-2300220 of mailen via info@maatwerkisolatie.nl.