Supafil HR

Supafil Hr ++ zorgt voor akoestisch comfort: geluiden worden van binnen naar buiten en van buiten naar binnen geïsoleerd. Supafil is waterafstotend. Bij regen zal alleen de buitenmuur nat worden, het vocht zal niet door de isolatielaag binnendringen naar de binnenmuur. De muur kan blijven ´ademen´, omdat de isolatielaag wel waterdamp doorlaat van binnen naar buiten.

Optimale vulling en verdeling zonder vochtdoorslag en inzakken. Supafil vormt geen voedingsbodem voor schimmels of bacteriën. Supafil bestaat voor ongeveer 98% uit glas, waarvan meer dan de helft gerecycleerd glas. Deze witte wol behaalt een Eurobrandklasse A1, dit betekent dat de wol onbrandbaar is. De inblaaswol is eenvoudig in de spouwmuur in te blazen, waarbij het uiterlijk van de woning of het gebouw behouden blijft.

Thermische eigenschappen:

Warmtegeleidingscoëfficiënt 0,034 W/m. K. Bij een spouw van 60 mm is de Rc waarde 2,05 verhoging van het wooncomfort, de temperatuur van de binnenmuur gaat voelbaar omhoog De relatieve vochtigheid van de binnenmuur daalt waardoor er minder kans is op condens/ schimmels op de muur.

Wel kleven er grote risiso’s aan het verwerken van de supafil, het is immers een glaswol welke in kleine vezelvorm met druk wordt ingeblazen.

http://www.volkskrant.nl/archief/in-nederland-is-glaswol-veiliger-dan-in-duitsland%7Ea410848/

https://www.isobouw.nl/nl/nieuws/wetenschappers-waarschuwen-voor-gezondheidsrisicos-minerale-wol-isolatie/

https://www.beroepsziekten.nl/beroepsziekten/huidaandoeningen-door-glas-en-steenwol-huidirritatie-fototoxiteit

Zodoende adviseren wij de: HR++ grijze grafiet pixels ovaal

Spouwmuurisolatie
"1 woord fantastisch gewoon, wou dat alles zo goed verliep als het aanbrengen van de isolatie via uw bedrijf. Vanaf nu zitten ook wij er warmpjes bij. Wij zullen uw bedrijf dan ook zeker bij onze vrienden en kennissen aanbevelen." Patricia de L. uit Den Haag

Advies Nodig?

Wilt u meer weten over het laten isoleren van uw woning? Heeft u een vraag die u nog wilt stellen? Laat dan uw gegevens bij ons achter en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Bel Mij Terug

Offerte Aanvragen?

Wilt u een offerte ontvangen? Laat dan een omschrijving van de werkzaamheden bij ons achter en wij zorgen ervoor dat u zo snel mogelijk een offerte ontvangt.

Gratis Offerte